Hermine & Mike Boddé – Jazz uit de Lage Landen

 

Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze regelmatig te zien was bij Podium Witteman. Zij delen een muzikale voorkeur voor lyrische melodieën en improvisatie.

 

Seizoen 2022/2023 brengen zij het programma ‘Jazz uit de Lage Landen’.

Mike en Hermine zullen muziek spelen van Nederlandse en Belgische jazzmusici zoals Toon Roos, Philip Catherine en Jesse van Ruller, maar ook mooie en soms nog onbekende melodieen van onder andere Rogier van Otterloo en Jacques Brel. Het geheel zal uiteraard worden aangevuld met grappige of wetenswaardige anekdoten van Mike Boddé.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Steve Gadd en Rembrandt Frerichs, tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar Jazz te leren spelen. Daarna studeerde hij, terug in Nederland, Chinees en ging naar het conservatorium. Hij trad op met onder andere het Metropole Orkest, is componist van reclamemuziek en kinderliedjes, en vanaf 2015 vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd.

Booking Agency: Dominique Citroen, +31-(0)6-29596067, dcitroen@xs4all.nl

Hermine Deurloo – harmonica

Mike Boddé – piano

Share:
Website realized by Floor Schrijvers