Hermine & Mike Boddé with Lilian Vieira

De wereld van Joao Gilberto

De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholiek van de Braziliaanse muziek lijken wel gemaakt voor elkaar.

Deze avond brengen harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan Joao Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die in juli 2019 is overleden. Joao Gilberto inspireerde veel andere componisten, waarvan een aantal bij dit concert ook aan bod komen. Het levert een feestelijke en zeer afwisselende avond op, van melancholieke ballads tot snelle samba’s.

  • Vrijdag, 24 januari — Cultuur Koepel, Heiloo.
  • Zaterdag, 25 januari — Concertgebouw, Amsterdam.
  • Vrijdag, 22 mei — De Doelen, Rotterdam.
  • Zaterdag, 30 mei — Muziekgebouw, Eindhoven.

Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze al drie keer te zien was bij Podium Witteman. Met Lilian Vieira deed ze diverse optredens in jazzclubs en festivals, zoals op het Amersfoort Jazzfestival in 2017. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Alain Clark of Rembrandt Frerichs tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Samen met Thomas van Luyn maakte hij de grote Mike & Thomas show. Hij is componist en vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. In zijn boek ‘Lekkere stukken’ over zijn favoriete muziek, komt zijn liefde voor de Braziliaanse jazz tot uiting.    

De in Brazilië geboren zangeres Lilian Vieira is al jarenlang de coryfee van de Braziliaanse muziek in Nederland. Ze kreeg (internationale) bekendheid met het trio Zuco 103 waarmee ze twaalf jaar lang wereldwijd concerten gaf. Ze maakte solo albums, werkte als gastsoliste mee aan tientallen albums en deed vele theatertours en optredens met orkesten en o.a. met Gideon van Gelder. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels, het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.

Booking Agency: Dominique Citroen, +31-(0)6-29596067, dcitroen@xs4all.nl

Vrijdag, 24 januari 2020, Heiloo, Cultuurkoepel

Zaterdag, 25 januari 2020, 20:15, Amsterdam Concertgebouw info en tickets 

Vrijdag, 22 mei 2020,  20:30 Rotterdam, De Doelen Eduard Flipse Zaal

Zaterdag, 30 mei 2020, 20:15 Eindhoven Muziekgebouw Kleine Zaal

Hermine Deurloo – harmonica

Lilian Vieira – zang

Mike Boddé – piano

Breno Viricimo – bas, gitaar en zang

Enrique Firpi – drums

Share:
Website realized by Floor Schrijvers