Nederlands

Hermine Deurloo studeerde saxophone aan het Conservatorium van Amsterdam maar is autodidact op de chromatische mondharmonica. Inmiddels is ze een van de bekendste spelers van dit instrument.

Zij trad op met o.a. het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, en deed internationaal tournees en concerten met muzikanten als Tony Scherr, Het Willem Breuker Kollektief, Han Bennink, Jesse van Ruller, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Mike Boddé, Denise Jannah.

In Juni 2015 verscheen haar CD “Welling”, samen met Zapp4. Eerder, in Oktober 2012, verscheen haar cd “Glass Fish” bij Challenge Records, met Tony Overwater, Jesse van Ruller en Joshua Samson. Eerdere cd’s zijn o.a. Crazy Clock (2005), opgenomen in New York met producer/gitarist/zanger Tony Scherr, (muzikant bij Bill Frisell en Norah Jones), Soundbite (2006), met producer Reinder van Zalk van Earforce, en Live in de Tor (2007), met muzikanten Jan Wessels, Peter Nieuwerf en Ruud Ouwehand.

Hermine speelde allerlei tunes in voor films (Puk van de Pettenflet, Eric en het klein insectenboek, Johan) en televisie (Vreemde Kostgangers, RTL4 leaders, Talpa, de Unox reclame). Ook is ze als gastsolist op vele cd’s en optredens te horen, o.a. van Bennie Sings,  en The Rigidly Righteous. Zij was al meerdere keren op de Nederlandse televisie bij prime time programma’s als ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Klokhuis’. In 2011 is Hermine ook geinterviewd voor het journaal van RAI 3 in Italie. In juni 2012 speelde zij de muziek voor de nieuwe film van Amin Matalqua (Strangely in Love- 2013) gecomponeerd door Austin Wintory (grammy nominated voor ‘The Journey).

Een paar andere hoogtepunten zijn o.a. — in 2005 trad zij op tijdens het World Harmonica Festival te Trossingen, en in 2011 gaf zij een workshop ‘Jazz chromatic harmonica’ tijdens de Harmonica Masters Workshops. In 2014 speelde ze op het North Sea Jazz Festival met Jesse van Ruller, Tony Overwater en Joshua Samson. In 2015 verscheen haar nieuwste CD met strijkkwartet Zapp4, trad zij met Mike Bodde in ‘Podium Witteman’, zowel als in het Concertgebouw Amsterdam met Trijntje Oosterhuis en met Rembrandt Frerichs, in het Bimhuis, het Trondheim Jazzfestival en meer.

Have your say