Over Hermine

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: Ze wordt geprezen om haar lyrische warme klank en toch ook virtuoze stijl, die te omschrijven is als verhalend en melodisch. Inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Brussels Jazz Orkest en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Haar laatste CD (Riverbeast, Zennez Records 2019) maakte ze met de legendarische drummer Steve Gadd, pianist Kevin Hayes, bassist Tony Scherr en gastzanger Alain Clark. Het album daarvoor (Living Here, Zennez Records) is een samenwerking met de creative pianist Rembrandt Frerichs, drummer Jim Black en cellist Jörg Brinkmann.

Hermine was vaak te zien met Mike Boddé bij Podium Witteman, maar ook in De Wereld Draait Door, Pauw, Jinek, Bij Beau en HLF8. Hermine speelde in vele films (De Wilde Stad) en commercials. In 2002 nam Hermine samen met de componist Reinder van Zalk (Studio Earforce) de originele versie van beroemde Unox reclame op, die sindsdien al 20 jaar op radio en TV te horen is. Hierna heeft ze ook alle vervolgtunes van deze reclame ingespeeld.

In 2022/2023 tourt ze o.a. met pianist Gwilym Simcock en gitarist Mike Walker, en pianisten Mike Boddé en Erik Verwey.

Jazzenzo – Cyriel Pluimakers : “Duidelijk is dat Deurloo nog een dimensie toevoegt aan het briljante spel van de onsterfelijke ‘Toots’: complexe ritmes, zacht schurende dissonanten en aandacht voor actuele muzikale stromingen. Het wachten is op een internationale doorbraak van deze unieke mondharmonicaspeelster.”

Draai om je oren – Louis Lobbens : “In de fantasierijke en gevarieerde composities zijn de dromerige en afwisselend vrolijke, melodische solo’s van Deurloo van toegevoegde waarde.”

Muziekmozaïk – Bernard Lefèvre: “Hermine Deurloo creëert een rijk en gevarieerd klankbeeld waarbij haar meesterlijk beheersen van de chromatische harmonica prachtig tot zijn recht komt.”

Nederlands Dagblad : “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg, maar de groep rond Deurloo kiest toch voor het experiment. Knap hoe op Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan.”

Vrij Nederland – Rudie Kagie (2012): “De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”

Share:
Website realized by Floor Schrijvers