Tribute to a Plant

12/06/2021
21:30
Piet Heinkade 3 1019 BR Amsterdam Nederland
Het Bimhuis
Tribute to a Plant

Deze show wordt live gestreamd op BIMHUIS TV en is te volgen op YouTube en Facebook.

Door de lockdown van 2020 begon Hermine Deurloo niet alleen zelf planten te kweken, ze liet zich er ook door inspireren voor een nieuwe voorstelling. Want niet alleen licht en liefde, maar ook muziek beïnvloedt planten. Dat werd begin jaren zeventig al gesteld in Journey Through The Secret Life Of Plants, het boek, de filmdocumentaire en het gelijknamige album van Stevie Wonder. Sindsdien is er meer en grondiger onderzoek gedaan naar planten en hun geheime leven.

Gefascineerd door deze wereld, die zo nabij is, maar toch grotendeels voor ons verborgen blijft, maakte Hermine Deurloo samen met gitarist Eran Har Even, trombonist Joost Buis en videokunstenaar Martijn Grotendorst een wetenswaardig concert over de mogelijke relatie tussen planten en muziek. Nieuwe composities worden aangevuld met plantvriendelijke muziek van Stevie Wonder, Billy Strayhorn en Rogier van Otterloo, naast improvisaties op basis van organische videoprojecties.

Hermine Deurloo heeft de chromatische mondharmonica in Nederland weer op de kaart gezet, onder meer door haar samenwerkingen het Metropole Orkest, pianist Rembrandt Frerichs en de legendarische drummer Steve Gadd. De van oorsprong Israëlische gitarist Eran Har Even is een verhalenverteller op gitaar en Joost Buis bepaald geen onbekende in de wereld van de Nederlandse impro-jazz dankzij zijn vindingrijke spel op trombone en lapsteelgitaar. Bassist Frans van der Hoeven musiceert al jaren aan de top van de Nederlandse jazz, zoals met saxofonist Jasper Blom.

 

Share:
Website realized by Floor Schrijvers