tribute to a plant

Ode aan het geheime leven der planten

Tribute to a Plant

Niet alleen licht en liefde, maar ook muziek beïnvloedt planten. Sinds begin jaren zeventig het boek, de filmdocumentaire en Stevie Wonders album Journey Through The Secret Life Of Plants verschenen, zijn er vele studies gedaan naar planten en geluid.

Door de lockdown van 2020 verbleef Deurloo noodgedwongen veel in haar tuin, maar ze liet zich er ook door inspireren tot het schrijven van nieuwe muziek.

Ze maakte samen met gitarist Eran Har Even, trombonist Joost Buis, bassist Frans van der Hoeven en videokunstenaar Martijn Grootendorst Tribute To A Plant, een muzikale voorstelling over de plant.

Het programma bevat nieuwe composities van Hermine, Eran Har Even en Joost Buis. Er worden ook covers over planten gespeeld, van Stevie Wonder vanzelfsprekend, maar ook van Billy Strayhorn en Rogier van Otterloo.  Deze zijn door Reyer Zwart gearrangeerd voor de opmerkelijke bezetting van mondharmonica, gitaar, trombone en lapsteelgitaar. Grootendorst creëert zijn organische lichtschilderingen op de ter plaatse gespeelde muziek.

Tribute To A Plant brengt drie bevlogen musici samen op de planken. Hermine Deurloo heeft de chromatische mondharmonica in Nederland weer zichtbaar gemaakt, door haar samenwerkingen het Metropole Orkest, pianist Rembrandt Frerichs en de legendarische drummer Steve Gadd. De van oorsprong Israëlische gitarist Eran Har Even is een virtuoos verhalenverteller op zijn instrument en de veelzijdige Joost Buis bepaald geen onbekende in de wereld van de Nederlandse impro-jazz dankzij zijn invoelende, vindingrijke spel. Bassist Frans van der Hoeven musiceert al jaren aan de top van de Nederlandse jazz, zoals met saxofonist Jasper Blom.

Hermine Deurloo – (chromatische) Mondharmonica

Eran Har Even – Gitaar

Joost Buis – Trombone en Lap Steel gitaar

Martijn Grootendorst – videokunst

Frans van der Hoeven – bas

Share:
Website realized by Floor Schrijvers