Ode aan Het Geheime Leven der Planten

09/06/2021
19:30
Het Beauforthius Austerlitz
Het Beauforthuis
Ode aan Het Geheime Leven der Planten

Een Muzikale Ode aan het Geheime Leven der Planten

met Eran Har Even-gitaar, Joost Buis-trombone en lap steel gitaar & Frans van der Hoeven-bas

In de lockdown zijn we allemaal aan het tuinieren geslagen. Hele moestuinen werden opgetuigd en ook kamerplanten kregen meer liefde dan misschien wel goed voor ze is. Wat blijkt: niet alleen licht en liefde, maar ook muziek voedt en beïnvloedt planten. Ook mondharmonicaspeler Hermine Deurloo raakte gefascineerd door het groene leven dicht bij huis. Wat is ontstaan is een nieuwe voorstelling met melodieën voor en over het plantenrijk.

Zo componeerde ze Schildersverdriet over het plantje dat met zijn uiterst kleine lichtroze of witte bloemen zelfs door de grote Nederlandse meesters in de Zeventiende eeuw bijna niet te schilderen bleek. In Ode Aan Het Helmgras eert Deurloo de langwortelige grassoort die onze duinen bijeenhoudt en zo het land beschermt.

Om deze ode te vertolken neemt Hemine een bijzondere bezetting mee. Gitarist Eran Har Even, trombonist en lap steel gitarist Joost Buis en Frans van der Hoeven op bas. Het programma bevat daarnaast nieuwe composities van Eran Har Even en Joost Buis. Er worden ook covers over planten gespeeld, vanzelfsprekend van Stevie Wonder, maar ook van Billy Strayhorn en Rogier van Otterloo, speciaal gearrangeerd voor deze bezetting door Reyer Zwart.

Met dank aan het FPK

Share:
Website realized by Floor Schrijvers