Over Hermine

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob, en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Haar laatste CD (Riverbeast, Zennez Records) maakte ze o.a. met legendarische drummer Steve Gadd, zowel als met Alain Clark, en daarvoor (Living Here, Zennez Records) met pianist Rembrandt Frerichs, drummer Jim Black en cellist Jörg Brinkmann.

Onlangs was ze te zien in het programma Jinek en met Mike Boddé bij Podium Witteman. Hermine speelde in vele films (De Wilde Stad) en commercials.

Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid: Deurloo geeft in een reclame een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Jazzenzo – Cyriel Pluimakers (2016): “Duidelijk is dat Deurloo nog een dimensie toevoegt aan het briljante spel van de onsterfelijke ‘Toots’: complexe ritmes, zacht schurende dissonanten en aandacht voor actuele muzikale stromingen. Het wachten is op een internationale doorbraak van deze unieke mondharmonicaspeelster.”

Draai om je oren – Louis Lobbens (2016): “In de fantasierijke en gevarieerde composities zijn de dromerige en afwisselend vrolijke, melodische solo’s van Deurloo van toegevoegde waarde.”

Muziekmozaïk – Bernard Lefèvre (2013): “Hermine Deurloo creëert een rijk en gevarieerd klankbeeld waarbij haar meesterlijk beheersen van de chromatische harmonica prachtig tot zijn recht komt.”

Nederlands Dagblad – (2013): “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg, maar de groep rond Deurloo kiest toch voor het experiment. Knap hoe op Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan.”

Vrij Nederland – Rudie Kagie (2012): “De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”

Share:
Website realized by Floor Schrijvers